Elstartolunk

Cégünk profilja a weboldal, webshop tervezés, fejlesztés. Számunkra ez szenvedély, éppen ezért minden helyzetben próbáljuk a lehető legjobbat adni. Nem elégszünk meg köztes megoldásokkal. Ez az oka, amiért saját keretrendszerünk van, ami hosszú évek munkájának eredménye, és amire nagyon büszkék vagyunk. A keretrendszerünkről, és a cégről még olvashattok a későbbiekben, most inkább mi mutatkoznánk be.

Xiryah - A falfirkától a webdesign-ig
Afféle művészlélek vagyok, ez családi vonás. Eleinte falra, majd papírra festettem, később átnyergeltem a fotózásra, de néha vissza-visszatérek a vászonhoz. Kamaszként a művészet szeretete vezérelt, és bármilyen furcsa is, a vendéglátásnál lyukadtam ki. Ez egy gyönyörű szakma. Művészet és perfekcionizmus, amikor egy rendezvényre készülve kitalálod a terítéket és dekorációt: a terítő felrakásától az utolsó virágig. Ez nem csak “felszórom az asztalra” dolog, mindennek helye, funkciója, jelentése van. Ez is egyfajta művészet. Beleszerettem. Az emberek szeretik a szépet, és egy szépen megterített asztalról, szép tányérból sokkal jobb étvággyal eszünk. (Ez ugyanúgy igaz a kereskedelemre is, csak ott az asztal a kirakat.) De ebben a szakmában nem lehet asztaltervezésből megélni. :) Egy barátom hatására kezdtem el vizuális grafikával, majd CSS-sel és HTML-lel foglalkozni. Programozó mellett az ember akaratlanul is megtanul bizonyos dolgokat, és elkezdett érdekelni, onnantól pedig nem volt megállás.

Feró - Született programozó
Programozóként elég sokáig kerestem az utamat a szakmán belül, míg végül a webprogramozás mellett állapodtam meg. Kezdetben ez az útkeresés kevésbé volt tudatos, még általános iskolás koromban inkább csak egy szórakozás volt, amiből próbáltam a lehető legtöbbet kihozni. Játékprogramok, program, ami megírja helyettem a matek házit, nyilvántartás az edzéseimen elért "eredményekről", vagy épp gyengeségekről, és hasonlók. Középiskolában még csak a műszaki vonalat határoztam el, de akkoriban még kicsit jobban érdekelt a számítógépek fizikai felépítése, mint a "lelkiviláguk", így villamosmérnöknek jelentkeztem. Ezen a ponton következett be a váltás, mikor a villamosmérnök szakmán belül végül a "műszaki gazdasági informatika" szakterületet választottam, és jobban megismerve a lehetőségeket, elhatároztam, hogy én bizony egész pontosan webprogramozást fogok tanulni, és ebben is fogok dolgozni. A vállalkozás ötlete bő 15 év szakmai tapasztalt után következett, ahol a lehetséges eszközök elég széles skáláját használtam, és közben apránként a megszerzett tapasztalataimat felhasználva kialakítottam egy saját keretrendszert.
<< Vissza